Home » blogs » Starten met affiliate marketing

De kans is groot dat je wel eens gehoord hebt over de combinatie geld verdienen met je website en affiliate marketing. Maar hoe werkt dit en wat is het nu precies? We vertellen je graag wat affiliate marketing is, hoe jij er mee kan starten en wat nu de voordelen zijn van affiliate marketing voor zowel de affiliate als de adverteerder.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de conversies die voortkomen uit de link die zij plaatsen op hun website. Dit houdt in dat wanneer een affiliate een link plaatst van een adverteerder en een bezoeker van de website op deze link klikt, en/of iets koop op deze website, de affiliate commissie krijgt voor deze aankoop. Het gaat hierbij vaak om een klein percentage van de aankoopprijs. Het kan ook zo zijn dat er van te voren een bepaald bedrag is vastgelegd per aankoop of per klik. Hier heeft dus zowel de affiliate als de adverteerder baat bij. 

Wat moet ik doen om een affiliate te worden?

Allereerst is het belangrijk om lid te worden van een netwerk- en/of affiliate-programma. Bepaal voor jezelf in welke niche je affiliate wil worden. Gebruik deze niche om potentiële netwerken en programma’s te vinden waar jij je voor kunt aanmelden als partner en mee aan de slag kan gaan. Ben je nu helemaal nieuw op dit gebied en weet je niet goed waar te starten? Dan kan je eenvoudig zoeken op bepaalde zoekopdrachten. Neem je niche in combinatie met affiliate program en gebruik dit als zoekopdracht. Vanzelf zullen er verschillende programma’s en netwerken opduiken waar jij je kunt aanmelden. 

Vervolgens is het erg belangrijk dat je weet wat je publiek wil. Ga bij jezelf na welke producten relevant en interessant voor jouw website zijn om te promoten. Zorg ervoor dat je vijf tot tien producten hebt om mee te starten en je website er betrouwbaar uit ziet. Zo zullen verkopende partijen uit jouw niche ook sneller met jou samen willen werken, vanwege de relevante producten die je promoot en de goede en betrouwbare uitstraling van je website. 

Hierna is het belangrijk dat je de producten gaat promoten. Zorg dat de kwaliteit van je content van hoge kwaliteit is en laat zien waarom deze producten interessant zijn voor jouw bezoekers. Het is belangrijk om goed aan de slag te gaan met de SEO. Hoe hoger je scoort in de organische zoekresultaten op deze producten, hoe sneller mensen op jouw website terechtkomen en doorklikken naar het product. Zorg dus voor sterke zoekwoorden in de teksten op je website en start met het linkbuilden om meer autoriteit op te bouwen. Hoe relevanter en interessanter jouw website, hoe meer bezoekers je zal krijgen!

Voordelen van affiliate marketing

Een voordeel is dat de drempel om te starten met affiliate marketing laag is. Je hebt er niet veel voor nodig en er zitten weinig kosten aan verbonden. Wanneer jij een website hebt, een idee van welke producten je wilt promoten en verbonden zit aan een netwerk kan je al snel aan de slag. Het is natuurlijk wel aan jou hoe goed je aan de slag gaat met de SEO en je jezelf promoot!

Ook heb je als affiliate veel vrijheid. Jij bepaalt welke producten je wil promoten en hoe je deze wil promoten. Natuurlijk zijn er bepaalde voorwaarden van de adverteerder of het affiliate netwerk aan moet voldoen als affiliate, maar je bent zelf vrij in het bepalen hoe je deze promotie doet, wanneer je er mee aan de slag gaat en wat voor content je er voor maakt om deze producten te promoten. 

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar affiliate marketing en wil je er meer van weten? Neem dan gerust contact met ons op!